mad med mere

Kurv (0)

Langtidsbraiseret lammebov med rosmarinkartofler o

Langtidsbraiseret lammebov med rosmarinkartofler o

Ingredienser

  • 1 lammebov
  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l hvidvin
  • ½ l vand
  • Salt og peber
  • 800 g petitkartofler
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 250 g yoghurt naturel
  • ½ bundt mynte
  • ½ rød chili

Lammeboven lægges i en bradepande. Rodfrugterne skrælles og skæres i grove stykker og lægges i bradepanden sammen med hvidløg.
Hvidvin og vand hældes i bradepanden, og der krydres godt med salt og peber. Lammeboven sættes i en forvarmet ovn ved 165°C i ca. 4-5 timer.


Rosmarinkartofler
Petitkartoflerne skylles godt, vendes med fint- hakket rosmarin samt olivenolie og krydres med salt og peber. Steges møre og gyldne i 25 minutter ved 200°C.

Spicy mynte-yoghurt
Yoghurt naturel røres op med finthakket mynte og chili.
Retten kan serveres med en dejlig forårssalat.