mad med mere

Kurv (0)

Slow cook lammekølle med ramsløgspesto og rabarber

Slow cook lammekølle med ramsløgspesto og rabarber

Ingredienser

  • 1 lammekølle
  • 3 kviste rosmarin
  • 5 fed hvidløg
  • 1 bundt ramsløg
  • 50 g revet parmesan
  • 50 g pinjekerner
  • 2 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 bundt rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 dl vineddike

Lammekøllen gnides med rosmarin og hvidløg. Herefter krydres den godt med salt og peber.
Lammekøllen sættes i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 3-4 timer.

Ramsløgspesto
Ramsløgsbladene skylles godt og blender sammen med parmesanost, pinjekerner, olivenolie samt salt og peber til en grov pesto.

Rabarberchutney
Rabarberne skylles godt og skæres i grove tern. Sukkeret smeltes i en gryde, til det har fået en flot gylden farve. Derefter tilsættes eddike og rabarber.
Det hele skal småsimre i 30 minutter. Husk at røre hyppigt i chutneyen, så den ikke sætter sig i bunden af gryden. Chutneyen skal serveres kold.

Retten kan serveres med nogle rustikke ovnbagte kartofler og et godt glas rødvin til.