mad med mere

Kurv (0)

Côte de pork m/pommes dauphinoise & stegt spidskål

Côte de pork m/pommes dauphinoise & stegt spidskål

Ingredienser

  • 1 stk. stor svinekotelet á 600 gram med ben
  • Skal fra citron
  • Timian
  • Rosmarin
  • Lauerbær
  • Hvidløg
  • Salt og peber

Pommes dauphinoise

  • 1 kg bagekartofler
  • 1 liter sødmælk
  • 1 liter fløde
  • 2 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 0.5 bdt. timian
  • 150 g comte-ost
  • Salt og peber
  • Rasp

Stegt grønkål

  • 500 g spidskål skåret i rustikke klodser
  • 1 stk. skalotteløg i tynde ringe
  • 1 stk. madæble i tern (belle de boskoop)
  • 100 g svampe
  • smør
  • olivenolie
  • salt
  • citronskal

Opskrift til 4 personer

Marinér din store svinekotelet med olivenolie, hvidløg, rosmarin, timian, laurbær, citronskal, salt og peber i et par timer, i en frysepose. Svinekoteletten tages derefter fra marinaden, og det overskydende olie tørres let af koteletten. Svinekoteletten brunes derefter af på en varm pande, hvorefter smør, rosmarin, timian, laurbær og hvidlæg tilsættes igen. Genbrug gerne urterne fra marinaden. Derefter sættes panden i en forvarmet ovn ved 180 grader, hvor svinekoteletten steges færdig i ca. 15 minutter, eller en kernetemperatur på 58 grader er opnået. Efter koteletten har hvilet 10 min og igen er blevet krydret med salt og peber, er den klar til servering.

Pommes dauphinoise:
En tykbundet eller støbejernsgryde anbringes på middel varme på komfuret. Mælk og fløde hældes i gryden. Ligeledes anbringes fintskåret skalotteløg, finthakket timian og hvidløg i gryden. Der smages til med salt og peber. Når mælk og fløde simrer tilsættes skrællet og fintskårne kartofler, gerne fra mandolinjern. Kartoflerne skal simre i ca. 30 min. til de næsten er møre. Kartoflen smages til med salt og peber. Kartoflerne anbringes i et serveringsfad. Osten rives over kartoflerne, og dækkes med rasp, samt en håndfuld smørklatter. Fadet gratineres i oven ved 200 grader, i ca. 10min eller til overfladen er gyldenbrun. Pommes Dauphinoise er nu serveringsklar.

Stegt spidskål:
Steg svampene i olivenolie og smør på en pande til de er møre. Tilsæt æbler og spidskål. Når spidskålen er færdig tilsættes skalotteløgs ringen, citron skal og smages til med salt, peber og citronsaft. spidskålen er nu klar til servering.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK