mad med mere

Kurv (0)

Kotelet med mos

Kotelet med mos

Ingredienser

  • 4 stk. svinekoteletter á 200 gram stykket
  • 600 gram skrællede kartofler til mos
  • 40 gram smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer

Champignon a la creme

  • 1 lille rødløg
  • 150 gram champignon
  • 1 dl hønsefond
  • 1 dl fløde
  • En halv rød peberfrugt
  • Salt og friskkværnet peber

Opskrift til 4 personer

Start med at lave en luksus champignon a la creme. Hak rødløg fint og svits det ved middel varme i en gryde.

Rengør og hak champignon groft og lad dem svitse med i 4-5 minutter.

Kom hønsefond ved og lad det koge næsten ind.

Tilsæt så fløden, og lad det creme ind, så saucen cremer tæt om champignonerne. Sovsen må nemlig ikke være for tynd. Smag til med salt og friskkværnet peber. OBS: Det kan sagtens tage 15-20 minutter før din champignon a la creme er helt klar.

Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle og bank dem flade mellem to fryseposer. Læg en kotelet på en frysepose på et skærebræt, læg en frysepose over, og bank koteletten ud med en kødhammer eller kagerulle. Du skal ikke smadre kødet, men banke koteletterne ud til cirka en centimeters tykkelse.

Brun koteletterne i lidt smør på en meget varm pande på begge sider, og krydr med salt.

Læg koteletterne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand, hvilket tager cirka 20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.

Mos kartoflerne med smør og rør derefter æggeblommerne ud i mosen lidt ad gangen. Æggeblommerne gør, at mosen ikke flyder ud under bagningen.

Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose, og lav en flot rand på koteletterne. Se billedet.

Læg en stor spiseskefuld champignon a la creme i midten og nogle striber rød peberfrugt ovenpå.

Bag nu dine koteletter med kartoffelmos i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK