mad med mere

Kurv (0)

Quiche lorraine

Quiche lorraine

Ingredienser

  • 170 g smør, saltet
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. havsalt
  • 4 stk. æggeblomme
  • 300 g bacon i tern
  • 200 g Gruyere ost
  • 3 dl Creme fraiche 38 %
  • 3 dl letmælk
  • 3 stk. hønseæg
  • 4 knsp. fint revet muskatnød
  • 6 knsp. sort peber

Opskrift til 6 personer

Hak smørret i små stykker. Smuldr smørret med mel og salt til det bliver som revet ost. Saml dejen med 1 æggeblomme og tilsæt evt. koldt vand.

Rul dejen til en kugle, pak den i husholdningsfilm og læg den i køleskabet (mindst 1 time).

Tænd ovnen på 180° C.

Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.

Tag mørdejen ud af køleskabet. Rul mørdejen ud.

Beklæd tærteformen med mørdejen og skær den overskydende dej fra kanten. Prik mørdejen med en gaffel, dæk mørdejen med bagepapir.

Forbag tærtebunden i 15 minutter i ovnen. Tag tærteformen ud af ovnen.

Riv osten groft.

Fordel bacon og ost i tærtebunden.

Rør cremefraiche med mælk, æg og 3 æggeblommer. Drys friskrevet muskat, salt og friskkværnet peber over.

Hæld blandingen over bacon og ost i tærten. Sæt tærten i ovnen og bag den færdig (ca. 25 minutter).

Lad tærten hvile – den skal stadig være lun, når den serveres.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK