mad med mere

Kurv (0)

01. Skinke med savoy salat og hvid kardemommesauce

01. Skinke med savoy salat og hvid kardemommesauce

Ingredienser

  • 1 skinke ca. 800 g
  • 1 stk. savojkål i kvarte
  • 1 stegepose
  • 10 g smør
  • ½ tsk. groft salt
  • 125 g rødløg i tynde både
  • 10 g smør
  • ¼ spsk. mørk balsamicoeddike
  • ¼ tsk. sukker
  • ⅛ tsk. groft salt
  • Hvid kardemommesauce
  • 1¼ spsk. hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber

Skinke med savoy salat og hvid kardemommesauce
Smørdampet savojkål og ovnbagte rødløg

Kom skinken i en gryde med kogende vand. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 50 min. til 1 time. Mål med et stegetermometer kødets centrumtemperatur. Den skal være ca. 70°. Tag gryden af varmen og lad skinken hvile i ca. 15 minutter.

Smørdampet savojkål og ovnbagte rødløg
Læg savojkål, fedtstof og salt i stegeposen. Luk posen og læg den i den ene side af en bageplade. Klip et lille hul øverst i stegeposen.

Fordel rødløgene i et ovnfast fad (5 x 17 x 29 cm) og kom fedtstof, eddike, sukker og salt på løgene. Sæt løgene ved siden af kålene på pladen og bag dem midt i ovnen - vend løgene en enkelt gang. Tag savojkålen ud af ovnen efter ca. ½ time og bag løgene færdige de sidste 10 minutter af bagetiden. Klip et hjørne af stegeposen, hæld ”lagen" fra og gem den.

Hvid kardemommesauce
Pisk mel og 5 spsk. af mælken sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt 1 dl "lage" fra kålen og 1 dl af kogelagen fra skinken, kardemomme, salt og peber. Smag saucen til.
 

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK