mad med mere

Kurv (0)

08. Frikadeller med kartofler, ærter og sauce

08. Frikadeller med kartofler, ærter og sauce

Ingredienser

  • 1 kg frikadellefars
  • 1 kg kartofler
  • ½ liter fløde
  • 400 g frosne fine ærter
  • Ribsgelé
  • Dijon sennep

Skræl og kog kartofler i saltet vand ca. 200 g pr person (tip: når kartoflerne er kogt færdige, så hæld vandet fra og lad dem stå med låg på og ikke af. Så holder de sig bedst varme og bliver ikke hvide i overfladen. Hvis de ligger i vandet for lang tid, kan de blive mosede.)

Steg frikadeller på panden på lidt over middelvarme i en blanding af olie (smagsneutral) og smør ca. 50/50.

Sæt imens saltet vand over i en lille gryde til ærterne.

Når frikadellerne er færdige, kan de holdes lune i ovnen på 80°C, mens du laver sauce på panden.

Hæld fløde på panden og kog den op. Smag til med salt, peber, dijonsennep og ribsgelé.

Tilsæt nu ærterne til det saltede vand og lad dem ligge i ca. et minut. Hæld vandet fra og velbekomme. 



 

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK