mad med mere

Kurv (0)

08. Grydestegt kylling med skilt sauce og kompot

08. Grydestegt kylling med skilt sauce og kompot

Ingredienser

  • 1 landkylling
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 stilke frisk timian
  • 4 stilke bredbladet persille
  • 1 tsk. sukker
  • 25 g smør til stegning
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 5 sorte peberkorn
  • 3 dl vand

Kogelagen

  • Kogelagen fra kyllingen
  • 2 dl piskefløde

Rabarberkompot

  • 600 g rabarber
  • 200 g sukker
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. fennikelfrø

Kartofler

  • 1,2 kg kartofler

Gnid kyllingen med salt og peber og læg timian, persille og sukker ind i kyllingen. Varm smør og olie op i en stor stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Skræl guleroden og rens bladsellerien. Pil hvidløgsfeddet. Læg gulerod, bladselleri, hvidløg og peberkorn ned til kyllingen i gryden. Hæld vandet ved, og lad kyllingen simre under låg i 1 time. Løft kyllingen op af gryden, og lad den hvile tildækket på et fad.

Tænd ovnen på 180°C. Rens rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker. Læg dem tæt i et ovnfast fad, og drys dem med sukker, korianderfrø og fennikelfrø. Hæld ½ dl vand i bunden af fadet og dæk med alufolie. Bag rabarberne i ovnen i 25 minutter. Afkøl.

Si kogelagen fra kyllingen, og lad den koge ind i en gryde til den halve mængde. Rør fløde i og lad saucen tykne ved svag varme.

Partér kyllingen og servér nykogte kartofler, skilt sauce og rabarberkompot.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK