mad med mere

Kurv (0)

09. Wokstegte skinkestrimler marineret med ingefær

09. Wokstegte skinkestrimler marineret med ingefær

Ingredienser

  • 600 g skinkekød i strimler
  • 3 spsk. fedtstof
  • 5 gulerødder i stave
  • 2 porrer i 1 cm skrå ringe kan erstattes med somme

Marinade

  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • ¾ tsk. stødt ingefær
  • 1½ tsk. sukker
  • 1½ tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber

Nudler

  • 400 g tørrede ægnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 liter kinakål i strimler (ca. 225 g)

Pynt

  • Fintstrimlet porretop

Marinade
Bland citronsaft, hvidløg og krydderier i en plastikpose, egnet til madlavning. Kom wokstrimlerne i posen og luk den. Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 10 minutter.

Lad fedtstoffet blive varm i en wok eller stegegryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits gulerødderne i ca. 1 minutter. Tilsæt porrer og wokstrimler med marinade og svits videre i ca. 4 minutter.

Nudler
Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 minut, under omrøring er nudlerne ”løst op” og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte. Vend de nykogte nudler og kinakål sammen med de svitsede grøntsager og kød i den varme wok. Smag til.

Pynt med porretop og servér straks.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK