mad med mere

Kurv (0)

12. Timianstegt mørbrad med bacontzatziki

12. Timianstegt mørbrad med bacontzatziki

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • Smør til stegning
  • 1 tsk. friske timianblade
  • Salt og friskkværnet peber

Bacontzatziki

  • 140 g slagterbacon
  • ½ agurk
  • 2½ dl græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g valnøddekerner
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 3 spsk. hakket purløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 bagekartofler

Tænd ovnen på 200°C. Skyl kartoflerne, og prik dem med en kødnål, så de ikke sprækker under bagningen. Bag dem i ca. 1¼ time til de er møre.

Lad mørbraden stå fremme på bordet et kvarters tid, så den ikke er helt køleskabskold. Brun mørbraden på alle sider i smør på en pande. Læg den i et ovnfast fad, og gnid den med timian, salt og peber. Steg den i ovnen ved 125° i ca. 15 minutter eller til en kernetemperatur på 68-70°. Tag mørbraden ud af ovnen og pak den ind i alufolie. Lad den hvile i ca. 10 minutter. Mørbraden kan også tilberedes på grill, hvor den brunes af over direkte varme og steger færdig ved indirekte varme.

Skær bacon i strimler og steg dem sprøde på en pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Riv agurken groft og bland den med ½ tsk. salt. Lad det stå i 10 minutter. Hæld agurken over i en si, og pres omhyggeligt væden fra. Bland yoghurt, agurk, presset hvidløg, grofthakkede valnødder, sennep og purløg. Smag til med salt og peber. Stil tzatzikien i køleskabet. Lige før serveringen røres de sprødstegte baconstrimler i.

Skær mørbraden i skiver. Skær et kryds i de bagte kartofler og fyld en skefuld bacontzatziki i krydset. Servér resten af tzatzikien i en skål.
 

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK