mad med mere

Kurv (0)

05. Mexi-inspirerede kødboller med kartoffelmos

05. Mexi-inspirerede kødboller med kartoffelmos

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 8 forårsløg
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødte nelliker
  • 1 spsk. olie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 kanelstang
  • 2 dl vand
  • 1-2 tsk. salt
  • 4 tsk. sukker
  • Kartoffelmos
  • 1 kg bagekartofler
  • 1 dl olivenolie, alt efter samvittighed
  • Salt og peber

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand til det lige dækker kartoflerne. Kog kartoflerne, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne stå og dampe et par minutter, så den sidste væske forsvinder.

Tag et piskeris og rør godt rundt i kartoflerne, mens olien hældes i. Når mosen har fået den konsistens, man ønsker, smages den til med salt og peber. Jo mere olie, der tilsættes, des mere blød bliver mosen. Stil den til side og varm den op, når resten af maden er klar.

Rens forårsløgene og hak dem fint. Kom hakket oksekød, salt, peber, kanel og nelliker i en skål og rør det godt sammen i 5 minutter, til farsen er rørt ”sej”.

Sæt en tykbundet gryde på middelhård varme og kom olien i. Når olien er varm, formes farsen som kødboller og kommes på. Steg på alle sider. Kom flåede tomater, kanelstang, vand, sukker og salt i gryden og kom låg på. Skru ned for blusset så det simrer, og lad det stå og hygge sig i 30 minutter.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK