mad med mere

Kurv (0)

06. Thailandsk salat med hakket skinkekød

06. Thailandsk salat med hakket skinkekød

Ingredienser

  • 600 g hakket skinkekød
  • 1 citrongræs
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2 lime
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 400 g tomater
  • 1 agurk
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ salathoved, ca. 150 g
  • 1 lille bundt friske koriander eller
  • 4 stilke mynte
  • Salt og peber
  • 4 dl ris

Pil de yderste blade af citrongræsset. Skær bunden af og snit den nederste halvdel meget fint, kasser resten. Skræl ingefæren og hak den fint.

Svits eller brun kødet til det ”skiller” og er gennemstegt. Tilsæt citrongræs og ingefær og svits et halvt minut. Tag kødet af panden og afkøl det.

Skær chilien igennem på langs og fjern kernerne. Hak chili og hvidløg fint. Pres saften af limefrugterne og rør saften med fiskesauce, chili og hvidløg.
Skær tomater i halve eller både afhængig af størrelsen. Flæk agurken og skær den i skiver. Skær forårsløget i tynde skiver.

Bland det stegte kød, tomater, agurk og løg grundigt sammen med limedressingen. Snit salaten og læg den i bunden af et fad. Fordel kød og grøntsager herpå. Drys med frisk koriander – eller mynteblade og smag til med salt og peber.

Kog risene og server til.

Fiskesauce kan købes i velassorterede supermarkeder og asiatiske købmænd. Den bruges til at salte thaisalater eller gryderetter med, og giver retterne den helt originale thai-smag. Hvis du ikke kan skaffe fiskesauce, kan du i denne opskrift bruge sojasauce i stedet for.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK