mad med mere

Kurv (0)

08. Marineret svinemørbrad med ovnbagt tomatsalat

08. Marineret svinemørbrad med ovnbagt tomatsalat

Ingredienser

  • 1 marineret svinemørbrad
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie til stegning
  • 500 g små tomater, gerne i
  • forskellige farver
  • 125 g mini-mozzarellakugler
  • 150 g sorte oliven
  • 1 bundt basilikum
  • 1 bundt persille
  • 40 g pinjekerner
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Saft af ½ citron
  • 1 agurk

Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver og krydr med lidt salt og peber. Brun skiverne i olie på en pande i 2 minutter på hver side. Tænd ovnen på 200°C. Fordel de stegte mørbradskiver i et passende ovnfast fad. Skyl og halvér tomaterne. Fordel dem oven på kødet sammen med mozzarella og grofthakkede oliven. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.

Tag lidt basilikum fra til pynt og læg resten i en foodprocessor sammen med persille, pinjekerner, parmesan og olie. Blend det til en tyk pesto og smag til med salt, peber og citron.

Skær agurken i meget tynde spaghettistrimler. Top ovnretten med agurkespaghetti, basilikumpesto og plukkede basilikumblade.

Mørbradskiverne kan også steges på grillen. Det samme gælder tomatsalaten: Læg kød, tomater, mozzarella og oliven i en foliebakke, og sæt foliebakken på grillristen, gerne med låg eller alufolie over.

Servér gerne med et groft brød til.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK