mad med mere

Kurv (0)

11. Côte de porc med nye løvstikkekartofler

11. Côte de porc med nye løvstikkekartofler

Ingredienser

  • 2 côte de porc

Løvstikkekartofler

  • 1 kg nye kartofler
  • 1 bundt løvstikke
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. smør

Aspargesvinagrette

  • 1 bundt friske hvide asparges
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 4 dl olivenolie
  • ½ dl kapers
  • ½ dl hakkede blancherede løg
  • 1 spsk. hakket kørvel, estragon, persille
  • 2 hårdkogte, hakkede æg

Start op i grillen, imellemtiden tages cotê de porc ud. Den må gerne få lidt temperatur, inden den skal på grillen. Kødstykket skal grilles indirekte, til det har en kernetemperatur på 70°C ca. 1 time.

Husk at lade stegen hvile i 20 minutter, inden den skæres ud.

Løvstikkekartofler
Kartoflerne sættes over i en gryde med letsaltet vand og løvstikke. De koges, så der stadigvæk er lidt bid i dem. Vandet hældes fra og der kommes en smørklat i.

Aspargesvinagrette
De hvide asparges skal skrælles. Det gøres fra hovedet og ned efter, når hele aspargesen er skrællet, skal man knække de nederste 2 cm af, hvor de er rodskåret. De grønne asparges skal ikke skrælles, men de nederste 2 cm skal også knækkes af. De koges i 2 minutter i letsaltet vand, og tages op og dryppes af.

Eddike og olie piskes sammen, de hakkede krydderurter, løg, kapers og kogte æg tilsættes, saucen smages til med salt og peber.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK