mad med mere

Kurv (0)

05. Chili con carne

05. Chili con carne

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske røde chilier
  • 2 spsk. rapsolie til stegning
  • 2 spsk. knust spidskommen
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. knust koriander
  • 1-2 tsk. tørrede chiliflager
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl okse- eller kalvebouillon
  • 1 dåse kidneybønner
  • 3 dl yoghurt naturel
  • Knust spidskommen
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 dl jasminris
  • 1 frisk rød chili
  • 4 spsk. friskhakket mynte

Hak løg og hvidløg fint. Rens chilierne og hak dem fint. Varm olien op i en stor gryde og steg løg, hvidløg og chili sammen med krydderierne. Tilsæt kødet og brun det godt af. Krydr med chiliflager, salt og peber. Tilsæt hakkede tomater og bouillon og lad retten simre i 30 minutter. Rør jævnligt. Kog risene efter anvisningen.

Skyl bønnerne i en sigte og vend dem i gryden. Lad retten småsimre i yderligere 25 minutter. Smag til med chiliflager, salt, kanel og spidskommen.

Rør yoghurt, spidskommen samt salt og peber sammen i en skål.

Drys de kogte ris med finthakket chili og mynte, og servér som tilbehør til chili con carne sammen med den kølige yoghurtcreme.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK