mad med mere

Kurv (0)

05. Ovnbagte oksekødsboller med ostefyld og pasta

05. Ovnbagte oksekødsboller med ostefyld og pasta

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 75 g fast ost, f.eks. Samsø
  • ½ tsk. groft salt
  • ½ tsk. paprika eller cayennepeber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 hvidløg
  • 500 g cherrytomater
  • 1 mellemstor squash
  • Friskkværnet peber
  • 400 g pasta

Skær osten ud i 12 små firkanter. Ælt kødet med salt og paprika eller cayennepeber. Del kødet i 12 portioner. Tril en kugle med et stykke ost i hver. Læg dem i et ovnfast fad. Pensl kødbollerne med olie.

Del hvidløget ud i hele fed med skræl. Læg dem mellem kødbollerne sammen med hele cherrytomater og squash skåret i stykker på størrelse med tomaterne. Sæt fadet i ovnen og tænd på 200°C. Bag ca. 25 minutter til kødet er gennembagt.

Sæt vand over i en gryde, og bring det i kog. Kom salt og pastaen i. Kog uden låg og rør af og til i gryden. Kog pastaen ”al dente”, det betyder, at den skal gøre lidt modstand, når man bider i den. Kogetiden varierer fra få minutter for frisk pasta op til ca. 15 minutter for tørret.
Læs på emballagen. Tag en smagsprøve og bedøm om pastaen er færdig. Hæld pastaen i et dørslag. Tilsæt evt. 1 tsk. smør eller olivenolie, så smager den bedre og klistrer ikke så let.

Servér evt. med en grøn salat eller tomatsalat.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK