mad med mere

Kurv (0)

04. Stegt flæsk med stuvet hvidkål

04. Stegt flæsk med stuvet hvidkål

Ingredienser

  • 700 g stegeflæsk i skiver
  • Salt

Stuvet hvidkål

  • ¼ hvidkål
  • 2 dl vand
  • Lidt salt
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • Friskkværnet peber
  • Lidt friskrevet muskatnød
  • Skal og saft af 1 usprøjtet citron

Tilbehør

  • 1 kg små kartofler
  • Bredbladet persille

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
 
Krydr flæsket med salt, og bank det evt. lidt tyndere. Læg flæsket på en ovnrist med en bageplade under, som fedtet kan dryppe ned i under stegningen. Steg flæsket i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter eller til det er sprødt og gyldent.
 
Snit hvidkålen i grove stykker, og læg dem i en gryde sammen med vand og lidt salt. Damp kålen under låg i 6-8 minutter til den falder sammen og bliver mør. Hæld vandet fra. Tilsæt fløde og mælk og krydr med salt, peber og muskatnød. Lad kålen koge ind til en cremet konsistens. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft.
 
Drys kartoflerne med hakket persille og servér som tilbehør til den stegte flæsk sammen med stuvet hvidkål.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK