mad med mere

Kurv (0)

05. Oksekødsboller i tomatsauce

05. Oksekødsboller i tomatsauce

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 lille rød peberfrugt
  • 1 lille løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ dl hakket persille
  • Hvedemel
  • Salt og peber
  • 3 æg
  • Olivenolie til stegning

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl halvtør hvidvin
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Salt og peber

Kødboller
Hak løg, hvidløg og peberfrugter fint og rør det i kødet sammen med hakket persille, salt, peber og 2 æg. Tilsæt hvedemel indtil farsen er fast nok til at blive formet til kødboller. Form små kødboller med en dessertske. Vend dem først i det sammenpiskede æg, og derefter i hvedemel. Steg kødbollerne i olivenolie på en pande til de er gennemstegte og gyldne (ca. 5 minutter i alt).

Tomatsauce
Sautér hakket løg og hvidløg i olivenolie i en gryde i ca. 4 minutter. Tilsæt laurbærblade og hvidvin, og lade vinen koge næsten væk. Hæld tomaterne i gryden (disse kan evt. blendes først), og lad saucen småkoge uden låg i ca. 15 minutter Smag til med salt og peber og læg kødbollerne i saucen og varm retten igennem.

Servér retten med pasta og flutes.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK