mad med mere

Kurv (0)

07. Medister med råmarineret blomkål

07. Medister med råmarineret blomkål

Ingredienser

  • 1 kg medister
  • Margarine til stegning
  • 1 blomkål
  • 2 spsk. nøddeeddike eller æbleeddike
  • 2 spsk. nøddeolie eller olivenolie
  • Frisk estragon
  • Salt og peber
  • 6-8 kartofler
  • Paprika

Skrub og halvér kartoflerne, drys med salt og paprika evt. lidt olie. Steg dem i ovnen ca. 1 time ved 180°C til de er møre.

Ved hjælp af en lille skarp kniv og fingrene deles blomkålshovedet, indtil man har små buketter cirka på størrelse med et kirsebær. Bland blomkålen med eddike og olie og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Lad det gerne stå en times tid eller længere og trække på køkkenbordet. Lige inden servering blandes de plukkede estragonblade i. Anden urt kan selvfølgelig også benyttes.

Opvarm panden på mellem varme og tilsæt fedtstof. Læg derefter medisteren på panden og steg den forsigtigt. Vend den efter et kvarters tid.

Man kan med fordel give den et lille opkog (kommes i kogende vand og når vandet koger igen tages medisterpølsen op) og dernæst stege den. Det afkorte stegetiden.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK