mad med mere

Kurv (0)

10. Bøf bourguignon med mos

10. Bøf bourguignon med mos

Ingredienser

  • 600 g oksekød i tern
  • 200 g røget bacon u/svær
  • 400 g champignon
  • 20-25 chalotteløg (eller syltede perleløg)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ - ¾ flaske rød bourgogne
  • 2 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  • 2 spsk. vindruekerneolie

Krydderbuket

  • 1 bundt persille
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • ½ porre

Tilbehør

  • 1 kg kartofler til mos

Drys kødet med mel blandet med salt og peber.

Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til side.

Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. (Bruges der syltede løg, skal de ikke brunes). Tag også løgene op.

Brun kødterningerne, evt. af et par gange. Kom løg og baconterninger i gryden med det brunede kød. Tilsæt knust hvidløg. Kom krydderbuketten i. Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket. Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt. (ca. 1 time).

Rens og skyl champignon og, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til retten ca. 10 minutter før den er færdig. Retten kan evt. jævnes lidt med en smørbolle, hvis den ønskes lidt tykkere.

Servér med kartoffelmos.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK