mad med mere

Kurv (0)

11. Marinerede svinemedaljoner med jordskokkecreme

11. Marinerede svinemedaljoner med jordskokkecreme

Ingredienser

  • svinemedaljoner
  • ½ dl hvidvin
  • ½ dl sojasauce
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 3 enebær
  • 6-8 rosa peberkorn
  • Tørrede krydderurter, ex. rosmarin og timian
  • Salt

Jordskokkecreme

  • 00 g jordskokker
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk. smør
  • ¼ dl hvidvin
  • 2,5 dl vand
  • 1 fed hvidløg
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • ½ dl fløde
  • Salt og peber
  • Persille

Tilbehør

  • Pasta
  • Rosenkål

Kom hvidvin, sojasauce, olivenolie, ahornsirup og de knuste krydderier/krydderurter i en skål og marinér medaljonerne i denne blanding i 1 time.

Skrub jordskokkerne og skær dem i tern. Hak skalotteløget fint. Varm smør op i en lille gryde og svits løget i nogle minutter, uden at det tager farve. Tilsæt jordskokkerne og svits dem kort. Tilsæt hvidvin og lad det dampe lidt af. Tilsæt vand, hvidløgsfed og bouillonterning. Lad det simre til jordskokkerne er helt møre (ca. 15 minutter). Det må ikke tørre ud – tilsæt evt. mere vand. Tag af varmen og blend til en meget jævn sauce. Tilsæt fløde og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan justere tykkelsen ved at tilsætte mere væske. Denne creme kan laves i forvejen og varmes op igen lige før servering. Drys med lidt friskhakket persille.

Steg medaljonerne på en varm stegepande i få minutter på hver side. Hæld evt. resten af marinaden ved og kog det op. Dryp medaljonerne med skyen og servér med smørstegte rosenkål og pasta.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK