mad med mere

Kurv (0)

13. Vildtgryde med skovsvampe og mandler

13. Vildtgryde med skovsvampe og mandler

Ingredienser

  • 750 g vildtgryde
  • 200 g bacon i tern
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 100 g løg
  • 60 g hakkede mandler
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 500 g skovsvampe
  • Olivenolie
  • Smør
  • ½ liter kraftig vildtfond
  • ¼ liter piskefløde
  • 1-2 spsk. Danablue
  • Salt og peber
  • Kartofler

Bacon svitses i lidt olivenolie på en pande. Balsamicoeddike tilsættes og der svitses i yderligere ca. 1 minut. Tag baconternene op. Løgene svitses i fedtstof fra bacon, og kommes i en støbejernsgryde sammen med bacon. Svampene svitses i lidt olivenolie, og kommes ned til bacon og løg i støbejernsgryden.

Mandlerne svitses i lidt smør, og kommes også i gryden. Kødstykkerne svitses i ca. 1 minut på hver side. Der krydres med salt og peber, og kødstykkerne kommes i gryden. De soltørrede tranebær kommes også i.

I en anden gryde blandes vildtfond og piskefløde. Sovsen koges lidt ind og jævnes. Smag til med Danablue, salt og peber. Sovsen hældes over de øvrige ingredienser i støbejernsgryden, og det hele vendes forsigtigt og opvarmes under lavt blus til kogepunktet.

Til retten kan serveres kogte kartofler, hjemmesyltede asier og en god kraftig rødvin.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK