mad med mere

Kurv (0)

01. Svinekam med cornflakes

01. Svinekam med cornflakes

Ingredienser

  • 1,2 kg svinekam
  • 1½ spsk. abrikosmarmelade
  • 60 g cornflakes
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 4 gulerødder
  • 1 lille broccoli
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • 1 tsk. sød sennep med honning
  • Salt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 200°C. Fjern svær fra kødet, så du har et reelt stykke kød uden fedt. Læg kødet i en lille bradepande. Smør abrikosmarmelade jævnt ud over kødet. Knus cornflakesene fint og fordel dem over kødet. Tryk dem godt fast, fx med bagsiden af en ske. Krydr med salt og peber, og dryp til sidst lidt sød chilisauce hen over kødet. Steg flæskestegen i ovnen i ca. 1 time, eller til kødet er gennemstegt. Kernetemperaturen skal være 65°C, når den tages ud af ovnen.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave. Skyl broccolien, og pluk den i små buketter. Rens bladsellerien, og skær stænglerne i skiver. Bland gulerødder, broccoli, bladselleri, bouillon, madlavningsfløde og sennep i en gryde og bring det i kog. Lad grøntsagerne småkoge i 4-5 minutter til de lige netop er møre. Smag til med salt og peber.

Tag flæskestegen ud af ovnen, når den er færdigstegt, og lad den hvile i ca. 5 minutter.

Skær kødet i tynde skiver og servér det sammen med de stuvede grøntsager og et godt brød.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK