mad med mere

Kurv (0)

05. Moussaka

05. Moussaka

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • Olie til stegning
  • 2 mellemstore løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 spsk. hvedemel
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 kanelstang
  • 1-2 laurbærblade
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 1 dl bouillon

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • Olie til stegning
  • 6 bagekartofler

Ingredienser

  • 25 g smør
  • ½ dl hvedemel
  • 5 dl mælk
  • Revet muskatnød
  • 1 knivspids stødt kanel
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 æg
  • 150 g revet emmentaler

Brun kødet i lidt olie på en stor pande. Pil og hak løg og hvidløg, og lad dem stege med. Tilsæt tomatpuré og mel, og varm retten godt igennem. Krydr med salt, peber, oregano, kanelstang og laurbærblade. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Lad saucen simre i 10 minutter. Fisk laurbærblade og kanelstangen op.

Skyl auberginerne og skær dem i skiver på langs. Steg dem møre i lidt olie på en varm pande. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i iskoldt vand.

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt hvedemel, og rør kraftigt. Pisk mælken i lidt ad gangen, og lad det koge til saucen er jævn. Smag til med revet muskatnød, kanel, salt og peber. Pisk æggene i saucen, og vend til sidst halvdelen af osten i.

Tænd ovnen på 175°C. Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et lag i bunden af et stort, smurt ovnfast fad. Fordel halvdelen af kødsaucen henover, og dæk med aubergineskiver. Fordel resten af kødsaucen henover og dæk med resten af kartoflerne. Hæld ostesaucen over og bag retten i ovnen i 30 minutter. Drys med resten af osten og bag yderligere 15 minutter.

Servér moussakaen med en tomatsalat og brød.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK