mad med mere

Kurv (0)

12. Marokkansk oksekødsgryde

12. Marokkansk oksekødsgryde

Ingredienser

  • 600 g oksekød i tern
  • 4 spsk. ras el hanout
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½-1 tsk. chili
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse forkogte kikærter (400 gram)
  • 2 søde kartofler (ca. 400 gram)
  • 1 dåse tomatpuré
  • 7 dl oksefond
  • Olie til stegning
  • 100 g svesker

Ingredienser

  • ½ bundt bredbladet persille
  • 50 g mandler
  • Couscous

Mariner kødet i ras el hanout, salt og peber – meget gerne natten over, men ellers bare et par timer.

Hak løg og steg (uden at det tager farve) i en gryde, der er stor nok til at indeholde hele retten. Tilsæt hakket hvidløg, stødt koriander, spidskommen og chili. Steg videre i et minut. Kom kødet på panden og brun grundigt på alle sider. Tilsæt tomatpuré og oksefond. Lad retten simre i 2-2,5 time under låg til kødet er mørt.

Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Tilsæt dem sammen med de afdryppede kikærter og sveskerne. Lad det hele simre i yderligere 30 minutter. Hvis retten virker for våd, så lad det simre uden låg.

Hak bredbladet persille. Hak og rist mandlerne og kog couscoussen efter anvisningerne på pakken.

Servér gryderetten dampende varm med couscous, persille og mandler.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK