mad med mere

Kurv (0)

14. Kylling med citron, hvidløg og rosmarin

14. Kylling med citron, hvidløg og rosmarin

Ingredienser

  • 1 landkylling
  • 75 g smør
  • 1 tsk. citronskal
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. friske rosmarinblade
  • 1¼ tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 citron i 8 både
  • ¾ tsk. groft salt

Broccoli og tomatpasta

  • 400 g frisk pasta, f.eks. grøn fettucine
  • 300 g broccoli
  • 3 liter vand
  • 1 spsk. groft salt
  • 250 g cherrytomater
  • Friskkværnet peber

Pynt

  • 1 citron i 8 både

Fjern vingespidser og gump. Rør smør med revet citronskal, knust hvidløg, grofthakket rosmarin, salt og peber. Tag halvdelen af smørret fra og stil det tildækket i køleskabet. Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med den anden halvdel af smørret. Læg citronbådene ind i kyllingen og luk med en kødnål. Drys kyllingen med salt og læg den i en lille bradepande med brystet opad. Steg kyllingen ved varmluft på 180°C i midten af ovenen. Tag kyllingen ud, fjern citronbådene og del den i 8 stykker. Gem den sky der løber fra. Hold kyllingen varm.

Broccoli og tomatpasta
Kom pasta og broccoli i små buketter i kogende vand tilsat salt og kog det i ca. 1 minut. Hæld vandet fra, og stil gryden tilbage på det slukkede blus. Damp pasta og broccoli tørre i gryden et kort øjeblik. Tilsæt resten af kryddersmørret, og lad det smelte. Mål ca. 1 dl kyllingesky af, og vend den forsigtigt i pastaen sammen med halverede cherrytomater og friskkværnet peber. Læg låg på gryden og lad pastaen hvile ca. 1 minut på det slukkede blus.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK