mad med mere

Kurv (0)

08. Gratin med hamburgerryg, kartofler og majs

08. Gratin med hamburgerryg, kartofler og majs

Ingredienser

  • 1 kg hamburgerryg
  • 1 spsk smør
  • 15 kogte, kolde kartofler
  • 1 dåse majs
  • 3 æg
  • 1,5 dl piskefløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 100 g revet ost

Hamburgerryggen skal koges i 45 minutter inden retten kan forberedes. Skær derefter nogle tykke skiver af hamburgerryggen. Gem evt. noget af den kogte hamburgerryg til en pastasovs til en anden dag eller til pålæg.

Tænd ovnen på 200°C. Smør et ildfast fad med smør. Skær kartoflerne i skiver og læg dem i fadet sammen med majsene. Skær skiverne af hamburgerryg i tern, og drys dem over kartoflerne. Pisk æg og fløde sammen med et piskeris, og krydr med salt og peber. Skyl og hak persillen og bland den i æggemassen. Hæld massen over kartoflerne og hamburgerryggen i fadet. Drys med revet ost i et jævnt lag.

Bag gratinen i ovnen i 25-30 minutter til overfladen er sprød og gylden, og æggemassen føles fast.

Servér med en lækker grøn salat.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK