mad med mere

Kurv (0)

Oksesteg i stegeso

Oksesteg i stegeso

Ingredienser

  • 1 stykke oksesteg – bov, tykkam eller lignende - min vægt 1,2 kg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 små pastinakker
  • 7 peberkorn sort
  • 3 laurbærblade
  • 3 dl rødvin
  • 1 stilk rosmarin
  • En lille håndfuld frisk timian eller 2 spsk. tørret

Sauce

  • 25 g smør
  • Lidt mel
  • Friske svampe eller opblødte tørrede (kan udelades)
  • Sky fra stegesoen
  • Salt/peber
  • Evt. fløde

Opskrift til 4 personer

Grøntsager klargøres og skæres ud i grove stykker, og lægges i bunden af stegesoen. Kødet brunes godt af på en brandvarm pande i lidt olie og lægges ovenpå grøntsagerne.

Tilsæt grofthakkede hvidløg, krydderurter, laurbærblade, peberkorn og rødvin. Læg låg på og sæt stegesoen i en kold ovn. Skru op til 160°C grader. Lad kødet simre i 3-3,5 time. Klargør evt. lidt tilbehør.

Når tiden er gået tages stegesoen ud, skyen filtreres fra for sig selv, og bliver brugt til sauce. Kødet bør nu være meget mørt, og er lige til at skære ud/plukke fra hinanden. Hæld gerne et par skefulde sky over kødet, lige inden servering. Hold eventuelt stegen varm i ovnen til saucen og tilbehøret er klart

Sådan laver du en hurtig sauce...
Smelt smør i en gryde, tilsæt mel og pisk grundigt - det må ikke klumpe. Hæld lidt sky i ad gangen mens der piskes indtil du opnår den ønskede konsistens. Smag til med salt/peber og eventuelt lidt ekstra fond/rødvin. Tilsæt gerne lidt fløde for glædens skyld.